ballangen.infoTuristinformasjon for Ballangen


Kontaktinfo

Ballangen Turistinformasjon
Postboks 44
8546 Ballangen

Tlf: +47 76 92 90 00


 

Om Ballangen

Bli bergtatt i Ballangen!

  Hvor er vi? Korte fakta Lenker Historie

 

 

Presentasjon

Ballangen tettstedBergverkskommunen Ballangen ligger på sørsiden av Ofotfjorden - 43 km sør-vest for Narvik. Med kort avstand til hav, fjell, sentrum og offentlig transport ligger alt til rette for et innholdsrikt besøk. Et vidt spekter av natur- og kulturopplevelser venter deg både sommer og vinter. Ballangens vakre og varierte natur byr på friluftsaktiviteter som fjellvandring og fiske i fjellvann, lakseelver og sjø. Naturperlen Efjord er vel verdt et besøk der du kan se unike fjellformasjoner skapt av isens herjinger under siste istid.

Ballangen er en relativt ung kommune. Den ble dannet i 1925 etter å ha tilhørt Evenes. Fortiden er allikevel svært minnerik, hvor en sentral del er jakten etter mineraler. I de siste hundre år har gruvedrift og utnyttelse av mineralforekomster vært viktige næringsveier i kommunen. I dag er dette ikke "bærebjelken" lenger, og kommunen ser seg om etter nye områder å satse på for å sikre en bærekraftig utvikling. Ett av disse områdene er turistnæring. Vi har mye å by på av fjell, vann og sjø - Ballangen har et variert landskap med alt fra idylliske fjorder til barske fjellområder. Men se selv: I menyen til venstre finner du et fotogalleri som etter hvert vil inneholde bilder fra alle områder og naturherligheter i kommunen.

Det finnes to sentra i kommunen, Ballangen og Kjeldebotn. Mellom Ballangen og Kjeldebotn finner du Bøstrand, og ved utløpet av Efjord ligger du bygdesamfunnene Langvåg og Skarstad. Videre er det boligområder på Arnes langs E6 nord-østover mot Narvik og sør-vestover mot Kalvåsen, Elvenes, Djupåsen og Melkedalen er det spredt bosetting.

Kommunen har tre skolekretser, Ballangen, Kjeldebotn og Bøstrand. Å opprettholde skoler har vært viktig politikk i Ballangen. Slik kan bosettingsområder gjøres attraktive for unge mennesker i etableringsfasen.

Det nyeste tilskuddet til miljøet for den oppvoksende generasjon er Ballangen flerbrukshall som ble tatt i bruk i 2007. Her har det allerede vært avviklet store arrangementer som ellers ikke hadde vært mulig å få til i Ballangen. Vi har forhåpninger til at hallen kan gjøre sitt til miljø og trivsel i kommunen.


Nysgjerrig på hvordan vi har det?


Ballangen på kartet

 


View Larger Map

 

Korte fakta

Areal: 929,6 km2
Innbyggere:
2.623 pr 1.1.09
Kommunesenter: Ballangen
Grenser mot: Tysfjord, Ofotfjorden, Narvik og Sverige


Noen lenker: